De leesplan poster

22-03-2019

Heeft u hem al gezien, onze leesplanposter?

Leesbevordering op de Sint Bavoschool

Sinds twee jaar werkt onze school samen met de Bibliotheek aan het project Bibliotheek op school. Samen met onze leesconsulent Melissa van Waarde hebben we een leesplan opgesteld en is er hard gewerkt aan de leesbevordering op school en thuis:

·         Alle klassen hebben een bibliotheekpas waarmee de klassencollectie aan de wensen van de kinderen aangepast kan worden. In een aantal klassen zijn biebouders actief bij het omwisselen van de collectie.

·         We streven er naar dat alle leerlingen van onze school lid zijn van de bibliotheek en bieden daarom elk jaar de gelegenheid om via school lid te worden. Inmiddels hebben we al 50 Bavoleerlingen lid gemaakt.

·         Elke klas doet mee aan het educatieve programma van de bibliotheek.

·         De schoolcollectie is door de medewerkers van de bibliotheek uitgezocht, oude en kapotte boeken zijn vervangen door nieuwe leesboeken, stripboeken en informatieboeken.

·         De leesconsulent heeft in alle klassen een workshop Boekenkring gehouden, zodat leerkrachten en leerlingen elkaar vaker boekentips kunnen geven.

Met het team hebben we afspraken gemaakt over leesbevordering in de klas. Deze afspraken en het doel van lezen zijn vastgelegd op een mooie leesplanposter. Als eerste school in Haarlem mochten wij deze poster vorige week ontvangen. Hij heeft een mooi plekje gekregen in de grote hal.